Вивести домашню птицю можна самостійно, використовуючи в своєму господарстві сучасні інкубатори. Це високотехнологічні пристрої, в яких для підтримки оптимального інкубаційного режиму відбуваються різні робочі процеси. Всередині пристрою створюється сприятливий мікроклімат, який дозволять виводити здорове потомство птиці будь-яких видів і порід.
Укладання яєць в таких приладах може проводитись одночасно або конвеєрним способом. У першому випадки закладка всієї партії відбувається в один час. В такому разі, у виводку будуть пташенята одного віку, для яких буде запропонований один раціон харчування. При конвеєрному способі можна підкладати нові яйця поки йде процес інкубації. З його допомогою можна домогтися більшого поголів'я птиці. Проте всі вони будуть мати різний вік і власнику потрібно буде передбачити для них різний режим утримання.
Інкубатор може мати різну систему перевороту яєць. Автоматичні моделі виконують зміна положення яєць без участі людини. У них можна задавати програму, яка буде давати команду агрегату виконувати перевертання з необхідною періодичністю. Такої функції немає в механічних пристроях, в яких потрібно самому стежити за часом і перевертати яйця, шляхом нахилу всього корпусу. У моделях з ручним механізмом перевертати кожне яйце потрібно самостійно.
В інкубаторах передбачена система обігріву, яка може працювати за допомогою лампового елемента або теплового шнура. З допомогою лампового елемента можна підтримувати внутрішню температуру з дуже високою точністю. Якщо говорити про тепловий шнур, то моделі з такою системою обігріву можна підключати до джерела живлення, напруга в якому буде становити від 12 до 220В.
Процес охолодження здійснюється за допомогою вентилятора, який забезпечує періодичний повітрообмін. Система зволоження влаштована таким чином, що вона проходить під усіма яйцями у вигляді канавок, в які заливається вода. Всі моделі інкубаторів оснащуються терморегуляторами, з допомогою яких можна задавати всередині пристрою необхідну температуру і коригувати її по мірі необхідності під час інкубаційного процесу. Також передбачено наявність контрольних приладів, з допомогою яких вимірюється температура, вологість та інші параметри.
- Домашній автоклав являє собою компактний пристрій для заготівлі смачних консервів на зиму. Порівняно з традиційними способами такий прилад дозволяє значно скоротити терміни приготування продукції та підвищити термін її зберігання.
- Сьогодні все більше споживачів віддають перевагу самостійно отлеживать весь процес виробництва вершкового масла, оскільки ніхто з нас не застрахований від того, що пропонується на магазинних полицях вершкове масло не буде містити канцерогенів.