Як виводити мускусних качок з допомогою інкубатора

Практично всі фермери та приватні підприємці, які займаються розмноженням домашньої птиці на продаж, вже давно використовують у своїй практиці інкубатори. Це сучасні і компактні пристрої, які дозволяють приблизно за місяць отримати з яєць здорових пташенят, яких можна продавати або залишати для власного використання. За допомогою такого обладнання можна без проблем вивести індиків, курей, гусей, цесарок, перепелів. Встановивши правильний інкубаційний режим можна також вивести мускусних качок.
Для того щоб отримати молодняк мускусних качок, потрібно для початку правильно годувати птицю за кілька тижнів до того, як вони знесуть яйця, які підуть на інкубацію. Для цього можна використовувати спеціальні корми, в яких вже знаходиться збалансований склад з необхідною кількістю вітамінів і мікроелементів. Бажано підбирати яйця однакового розміру, щоб вони не були дрібними і занадто великими. За зовнішнім виглядом вони не повинні мати різні дефекти у вигляді тріщин, подряпин, наростів. Шкаралупа повинна бути гладкою, а форма яєць овальною.
Почати збирати яйця для інкубації можна за два тижні до початку процесу. Зберігати їх потрібно в приміщенні, де встановлений постійний температурний режим в межах 10-12 градусів Цельсія. Закладати яйця потрібно вже прогрітий інкубатор. Всередині вони викладаються в горизонтальному положенні, якщо модель передбачає ручний спосіб перевороту яєць. В автоматичних пристроях яйця встановлюються вертикально, тупим кінцем вгору.
Перші 15 днів температуру в апараті необхідно підтримувати на рівні 37,8-38 градусів. Рівень вологості потрібно встановити на рівні 55-60 відсотків. Під час інкубаційного періоду необхідно також виконувати перевертання яєць, яке проводиться два рази за добу.
Протягом друге 15 днів потрібно почати охолоджувати яйця один раз в день. Відводити на це потрібно 20-30 хвилин. Цього буде достатньо, щоб яйця не перегрілися. Рівень температури потрібно знизити до 37,5 градусів, а показник вологості до 40 відсотків. Починаючи з 31 дня, збільшується показник вологості до 70-75 відсотків. Температура залишається незмінною. З цього дня і до кінця інкубаційного періоду охолоджувати і перевертати яйця більше не потрібно. На 35 день повинні з'явитися пташенята, які потрібно витягати з інкубатора у міру їх висихання.
- Домашній автоклав являє собою компактний пристрій для заготівлі смачних консервів на зиму. Порівняно з традиційними способами такий прилад дозволяє значно скоротити терміни приготування продукції та підвищити термін її зберігання.
- Сьогодні все більше споживачів віддають перевагу самостійно отлеживать весь процес виробництва вершкового масла, оскільки ніхто з нас не застрахований від того, що пропонується на магазинних полицях вершкове масло не буде містити канцерогенів.