Кошик
10122 відгуків
+380 (67) 471-04-36
+380 (95) 768-28-96
+380 (93) 970-55-08
вул. 30-річчя Перемоги 70, Черкаси, Україна
Кошик
ВсеСам - інтернет-магазин товарів народного споживання

Принцип роботи молочних сепараторів

Принцип роботи молочних сепараторів

Щоб виробляти вершки або масло в домашніх умовах для власного користування або для реалізації, потрібно не так вже багато – всього лише придбати спеціальний пристрій для переробки молочної продукції. Такі агрегати досить компактні і працюють досить швидко, щоб навіть за півгодини переробити великий обсяг молочної продукції.

Від кількості вершків (або олії), яке необхідно зробити, залежить потужність агрегату, його тип приводу, літраж розміщеній у нього продукції. У випадках коли необхідно робити дуже великі обсяги вторинної молочної продукції, набувають електричний сепаратор молока. Він досить потужний, щоб навіть за годину роботи переробляти до 80 літрів надоєного молока. Його єдиний мінус в тому, що апарат може досить легко зламатися і що якість продукції залежить від електричного струму. З-за перебоїв з електрикою воно може бути набагато нижче, ніж хотілося б.

Для небольших хозяйств или переработки молока в домашних условиях много мощности не требуется. Вполне можно обойтись собственными силами – для этого существуют механические сепараторы. Вручную приводя устройство в действие, можно отслеживать весь процесс. Это особенно важно, если производятся не сливки, а масло.

Принцип работы агрегата прост:

  • в барабан устройства заливают подогретое до 35-40 °C молоко (если молоко сразу после сцеживания, подогревать его не требуется);
  • включив аппарат в розетку или приведя его в действие вручную, вы добьетесь вращения барабана;
  • під час обертання вершки за інерцією збиваються до центру барабана і виливаються в окрему ємність, а більш легкий матеріал – так званий обрат – залишається на стінках;
  • для отримання масла потрібно використовувати не молоко, а вже готові вершки або сметану. В процесі сепарації жир злипається в єдиний ком олії.

Отриманий після обробки вторинний молочний продукт володіє високою харчовою цінністю – набагато вище, ніж придбаний у магазині.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner