Незвичайні рецепти для звичайної вафельниці

Якщо Ви думаєте, що вафельниця така – це марна річ, яка ні на що не годиться, крім випікання вафель, то ви сильно помиляєтеся. Цей прилад універсальний і особливо корисний для тих, хто любить смачне і здорове харчування, оскільки дозволяє готувати дивовижні страви з використанням мінімальної кількості олії. Більше того, він дуже сподобається тим господиням, які не дуже люблять стояти біля плити і зайнятим леді, у яких кожна хвилина на рахунку, але хочеться порадувати себе і своїх близьких вишуканим сніданком. Приготування будь-якої страви з вафельницей не забере у вас більше 10 хвилин!
Італійська піца
Таке блюдо традиційно готується в печі, однак відмінною альтернативою може стати пристрій для випікання вафель. Для створення ароматною піци з хрусткою скоринкою вам потрібно тільки розкачати тісто і запекти його у вафельниці протягом декількох хвилин, після чого викласти начинку і відправити корж ненадовго в духовку або мікрохвильову піч.
Омлет
Робиться простіше простого, а виходить ніжним, красивим і ароматним. Такий омлет ніколи не прилипне до сковороді і не додасть вам сантиметрів в талії. Для приготування досить розбити кілька яєць, додати молоко, сіль, будь-які улюблені овочі та зелень, все ретельно розмішати і вилити суміш на розігріту і змащену вафельницю. Через 3-4 хвилини страва готова!
Фалафель
Ще одне досить екзотичне блюдо можна приготувати з допомогою вафельниці. Для цього суміш з пропущеного через м'ясорубку нуту, часнику і зелені обсмажується в вафельниці протягом 8 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Фалафель вийде незвичайної рифленою форми.
Деруни
Таке ласощі багатьом до душі, тим більше, що якщо його приготувати в вафельниці, то жир знадобиться тільки для змазування форми. На дрібній тертці натирається картопля, додається яйце, подрібнену ріпчасту цибулю, борошно і сіль за смаком. Всі інгредієнти змішуються і викладаються порційно в вафельницю на одну хвилину.
Як ви вже зрозуміли, вафельниця – корисний прилад на кухні в кожному будинку. З її допомогою можна непогано урізноманітнити меню, що дуже радує тих, хто любить харчові експерименти.
- Домашній автоклав являє собою компактний пристрій для заготівлі смачних консервів на зиму. Порівняно з традиційними способами такий прилад дозволяє значно скоротити терміни приготування продукції та підвищити термін її зберігання.
- Сьогодні все більше споживачів віддають перевагу самостійно отлеживать весь процес виробництва вершкового масла, оскільки ніхто з нас не застрахований від того, що пропонується на магазинних полицях вершкове масло не буде містити канцерогенів.