Як правило, серед причин невдалого досвіду виведення молодняку основна проблема власників інкубаторів, як і раніше, пов'язана з неправильною технологією інкубації. До самим банальним і поширеним помилкам оператора відносять:
· Неправильно обрана температура, режим та рівень вологості;
· Неправильно підібране місце для інкубатора;
· Недостатнє спостереження за процесом.
Щоб вибрати оптимальну температуру для інкубації колбочку термометру слід помістити на рівні поверхні яєць. Якщо пристрій розташовується над вентиляційним отвором, то воно має показувати температуру на 1-2 °C нижче, ніж показник на поверхні яєць. Іноді в різних ділянках інкубатора може бути різна температура. Насправді при природній інкубації яйця під квочкою теж прогріваються неоднаково, з-за чого вона час від часу їх перемішує. За її прикладом теж саме повинні робити і птахівники. Раз на день під час охолодження яєць крайні слід перекласти в центр, а з середини лотка – на край.
Неправильно підібране місце для інкубатора або недостатній рівень вологості приводять до того, що вылупившийся молодняк буде дрібним, з мізерним пухом і тонкими лапками. За таких несприятливих умовах нерідко ускладнюється ще й вихід з яйця тим, що курча присихає до шкаралупи і не має можливості розгорнутися для того, щоб роздзьобати її з інших сторін. Щоб уникнути таких наслідків, необхідно збільшити площу випаровування в інкубаційному шафі: поставити додаткові ємності з водою, помістити в них зім'яті ганчірки, які треба регулярно прати і кип'ятити.
Ще одна з найбільш фатальних помилок птахівників-новачків допускається при початку наклева яєць і виведення пташенят. Їм не терпиться, і вони дуже часто втручаються у цей тонкий процес. Якщо в цей момент відкрити інкубатор з метою дістати курчати або поправити яйця, наслідки можуть бути найсумнішими – аж до загибелі решти молодняку на останній стадії розвитку. Виїмку пташенят досить здійснювати з інтервалом раз в 4-6 годин.
- Домашній автоклав являє собою компактний пристрій для заготівлі смачних консервів на зиму. Порівняно з традиційними способами такий прилад дозволяє значно скоротити терміни приготування продукції та підвищити термін її зберігання.
- Сьогодні все більше споживачів віддають перевагу самостійно отлеживать весь процес виробництва вершкового масла, оскільки ніхто з нас не застрахований від того, що пропонується на магазинних полицях вершкове масло не буде містити канцерогенів.