Кошик
9148 відгуків
+380 (67) 471-04-36
+380 (95) 768-28-96
+380 (93) 970-55-08
вул. 30-річчя Перемоги 70, Черкаси, Україна
Кошик
ВсеСам - інтернет-магазин товарів народного споживання

Молоко і молочний сепаратор

Молоко і молочний сепаратор

Перше, що изведывает людина, з'являючись на світ, це тепло матері і смак материнського молока. І, може від того, молоко і залишається найважливішим і улюбленим продуктом харчування для всього людства. Хоча це вже молоко тварини.

Молоко – продукт, що швидко псується, і тому його потрібно обробляють для більш тривалого зберігання. Способів для заощадження молока існує безліч, але одним з найбільш ефективних на даний час є сепарування молока. Переробка цим способом полягає в поділі його на знежирене молоко і вершки.

Раніше, свіжовидоєне молоко просто ставили у прохолодне місце. Через добу на поверхні утворювався шар вершків. Цим методом і сьогодні ще користуються деякі жителі сіл. Але мінуси такого способу очевидні. Якість вершків і час на їх «дозрівання» бажає кращого.

Молочний сепаратор – винахід, який не одне тисячоліття чекало людство. Цей пристрій дозволяє за кілька хвилин розділити молока на вершки і знежирене молоко. Отримані вершки використовують у чистому вигляді або в подальшому переробляють в сметану, масло, ряжанку та інші продукти. З знежиреного молока роблять сир, плавлений сир, куруг, туару та інші кулінарні шедеври.

Процес розділення молока в молочних сепараторах фракції відбувається під дією відцентрових сил. У вигляді різних щільностей фракцій вони і розподіляються в барабані по різному. Більш легкі вершки збираються в центральній частині барабана, а знежирене молоко – на периферії.

Сам успіх сепарування молока багато в чому залежить не тільки від молочного сепаратора. Першим і найважливішим чинником є властивість самого молока. А на нього мають впливу і корми, і клімат, і ґрунт і, як не дивно, навіть порода худоби.

Так само на сам процес сепарування впливає температура вихідного продукту і температура молочного сепаратора. Холодне молоко знижує продуктивність молочного сепаратора майже вдвічі. Для цього перед початком роботи молоко підігрівають до температури 40 - 45 градусів, щоб воно краще обезжирилось, а через барабан молочного сепаратора пропускають гарячу воду. Але треба пам'ятати, що і занадто висока температура самого процесу призводить до небажаних наслідків. У знежиреному молоці збільшується вміст жиру.

Сьогодні на споживчому ринку з'явилася безліч молочних сепараторів як вітчизняних, так і зарубіжних виробників. Але яких би марок вони не були, які конструкторські рішення в них не впроваджували інженера завдання у сепаратора молока одна – полегшити працю людини і наповнити його стіл вишуканими і якісними продуктами харчування.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner