1. Призначення
Автоклав побутової призначений для приготування м'ясних, рибних, овочевих і фруктових консервів у домашніх умовах.
2. Технічні дані
Місткість автоклава:
банок ємністю 1 літр, (0,5), шт - 10 (12
тиск спрацювання робочого клапана, кг/см2 - 1,5
тиск спрацьовування запобіжного клапана, кг/см2 - 2,2
габаритні розміри, мм
висота - 480
ширина - 390
маса автоклава, кг - 16
3. Комплектність
Автоклав побутовою в зборі, шт. - 1
Паспорт, шт. - 1
Трубки проставочные - 5
Автоклав не комплектується термометром
4. Пристрій автоклава
Автоклав складається з корпусу 1, виконаного у вигляді циліндричного бака, кришки 2, ущільнення 3, гвинтів 4, гайки 5. на кришці 2 встановлено робочий 6 і запобіжний 7 клапана. Робочий клапан 7 служить для стравлювання хати точного тиску пари з автоклава в аварійній ситуації (наприклад, засмітилося отвір в штуцері робочого клапана 6).
Для розміщення банок у автоклав у два яруси, є касета, яка вставляється в корпус і складається з: підстави 8, проставок 9, прокладок 10, кришки 11. шпильок 12 і гайки 13.
Для запобігання ушкодження, робочий і запобіжний клапан, а також гумові прокладки, демонтовані з кришки автоклава. При підготовці автоклава до роботи, гумові прокладки повинні бути поміщені в різьбові отвори, а клапана пригвинчені до кришки автоклава, як зазначено на кресленні .
5. Виробництво консервів, підготовка до стерилізації
Для отримання якісних консервів необхідно якісне сировину та виконання необхідного режиму стерилізації кожного виду сировини.
В стерилізовані банки укласти сировину і спеції. Слід врахувати, щоб верхній шар не доходив до верху банки на 2-3 див. Сиропом, бульйоном, розсолом, маринадом заливаємо банки.
Рівень заливки повинен бути на 15-20 мм нижче горловини банки. Герметично закочує банки кришками і встановлюємо у касети, попередньо на кожну касету уклавши тонку прокладку з тканини, встановлюємо кришку і свинчиваем гайками. Касету з банками вставляємо в автоклав, заливаємо гарячою водою (50-60 градусів). Рівень води повинен бути на 20-25 мм нижче рівня верхнього торця корпусу Закрити автоклав кришкою і щільно затиснути гвинтами.
Для стерилізації банок місткістю 0,5 л. на шпильці насаджуємо трубочки. Залити, при необхідності, в отвір будь-яке масло і встановити термометр.
6. Процес стерилізації
Встановити автоклав на плиту (піч). При нагріванні автоклава до певної температури з'явиться шипіння - це спрацьовує робочий клапан. З цього моменту починається відлік часу стерилізації. Після спрацювання робочого клапана, зменшити нагрів до появи "попискування".
Після стерилізації відповідно до часу, рекомендованого інструкцією, нагрівання припинити автоклав і залишити до ПОВНОГО ОХОЛОДЖЕННЯ. Потім відгвинтити гвинти, зняти кришку, вийняти касету з банками, злити воду і просушити автоклав.
6. Вимоги по техніці безпеки
Нагрівання автоклав здійснювати повільно і під контролем, не допускати різкого підйому температури. перед кожною стерилізацією необхідно перевірити працездатність клапанів.
КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ відкривати автоклав до повного охолодження під уникнення розгерметизації ємкостей.
Гарантійні зобов'язання
Підприємство - виробник гарантує надійну роботу автоклава протягом 12-ти місяців з дня продажу.
У разі втрати споживчих властивостей в період гарантійного строку, автоклав підлягає заміні підприємством-виробником.
При эксплуатации автоклава с нарушением выше изложенных требований, предприятие-изготовитель ответственности не несет.
В процессе совершенствования автоклавов могут происходить изменения конструкций, не влияющие на его потребительские свойства.
Таблица с рекомендацией по времени и температуре стерилизации.
Наименование видов сырья | Емкость | Время стерилизации | Температура градус. |
1 Говядина (свинина) тушеная | 0,5 / 1,0 | 1 час 55мин / 2 часа 05 мин | |
2 Говядина отварная в собств. соку | 0,5 / 1,0 | 1 час15мин/ 1 час 55 мин | |
3. Свинина отварная в собств. соку | 0,5 / 1,0 | 2 час15мин/ 2 часа 25 мин | |
4. Рыба тушеная | 0,5 / 1,0 | 1 час 10 мин/ 1 час 40 мин | |
5. Курица ( утка ) | 0,5 / 1,0 | 1 час 40 мин/ 1 час 40 мин | |
6. Мясо кролика тушеное | 0,5 | 50 минут | |
7. огурцы | 1,0 | 10 минут | |
8. томаты | 1,0 | 10 минут | |
9. кабачки | 1,0 | 10 минут | |
10. перец салатный | 1,0 | 40 минут | |
11. компот из вишни | 1,0 | 5-10 минут | |
12. компот из яблок | 1,0 | 10 минут | |
13. компот из абрикос | 1,0 | 10-12 минут |
Данные по времени и температуре взяты из " Сборника технологических инструкций по производству консерв" том 1 и 1 ВННИИК и ОП
Рекомендуем для получения опыта работы с автоклавом сделать пробную загрузку 2-3 банки. Время стерилизации не зависит от объема загрузки.
Вся інформація має суто ознайомчий характер, детальні характеристики товару уточнюйте. Товар весь час модернізується
Основні атрибути | |
---|---|
Тип | Автоклав |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 1 770 ₴