Маслоробка ручна побутова призначена для збивання масла із високожирних вершків, отриманих при сепарації молока та вершків, зібраних із молока в домашніх умовах.
У домашніх умовах вершкове масло можна отримати шляхом збивання вершків. Цей процес не швидкий і не зовсім легкий. Тому наші предки вже багато століть тому придумали просту дерев'яну маслоробку.
Ручна маслоробка класичної конструкції виготовляється з дерева, що має ряд особливостей.
Дерев'яна ємність може зсихатись і навпаки набухати, насичуючи вологу. Якщо дерев'яна маслоробка довго не використовується, то між рейками можуть утворюватися щілини.
Але є відмінний варіант ручної збивалки – це механічна маслоробка для вершкового масла, яка виготовлена з нержавіючої сталі. Такий матеріал справді довговічний, він не гниє, не окислюється під впливом молокопродуктів та не боїться вологи.
Механічна маслоробка складається з бака об'ємом 3 літри, опорних ніжок та валу з ручкою та лопатями.
У бак рекомендується заливати трохи більше 1.5 літрів вершків.
Головні особливості ручної маслоробки:
- не залежить від електрики (отже масло можна отримати хоч серед поля);
- корпус, бак і лопаті виготовлені з харчової нержавіючої сталі, а значить прослужать дуже тривалий час;
- містка ємність, куди за один захід міститься 1500 і більше мл вершків;
- невелика вага та габарити.
Характеристики
Матеріал: нержавіюча сталь
Бак: 15 см – діаметр, 22.5 см - довжина
Горловина: 9 х 22 см
Габарити в упаковці: 20 х 20 х 30 см
Вага 1.2 кг
Країна виробник: Україна
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип | Маслоробка |
Привід | Ручний |
Габаритні розміри | |
Вага | 1.2 кг |
Ширина | 150 мм |
Довжина | 225 мм |
- Ціна: 1 036 ₴